Grízes mézes Andrea konyhájából

Pazar grízes mézes süti, mely kihagyhatatlan hétvégi desszert, és eper-szezonban is aktuális. Elkészítésének igen sok válfaja van, válaszd ki a számodra legszimpatikusabbat.
HOZZÁVALÓK:
- Mézes tésztához:
- 50 dkg liszt
- 15 dkg porcukor
- 4 ek. méz
- 15 dkg margarin
- 1 db tojás
- 2 kk. szódabikarbóna
- 1 dl tej
- Krém:
- 1 liter tej
- 10 ek. búzadara
- 15 dkg cukor
- 2 dl habtejszín vagy hulala hab
- Epres réteg:
- 25 dkg eper ( friss vagy fagyasztott is lehet )
- 2 ek kristály vagy barna cukor
- 20 gramm eper ízű pudingpor
- 1 dl eper ízű szörp
ELKÉSZÍTÉS:
Először is a mézes tészta hozzávalóiból tésztát gyúrunk, majd négy részre osztjuk. 25×35 cm- es sütőpapíron kinyújtjuk a tésztákat, villával megszurkáljuk. A sütőt melegítsük elő, majd 175 fokon, 7-8 percig sütjük egyenként a lapokat, óvatosan, világosbarnára készítjük el.
A krémhez a tejben, a cukorral lassú tűzön megfőzzük a búzadarát. A tejszínt kemény habbá verjük, majd a kihűlt tejbegrízhez keverjük. Két felé osztjuk a krémet. Az epres réteghez, az epret a cukorral pár percig lassú tűzön főzzük. Botmixerrel pépesítjük, majd a szörpben elkevert pudingporral besűrítjük.
Süti összeállítása: Alulra kerül egy mézes lap, majd a krém felét rákenjük, erre ráhelyezünk egy mézes lapot, ezt követi az epres réteg, majd újabb mézes lapot helyezünk rá, rásimítjuk a krém másik felét, és végül ráhelyezzük a negyedik mézes lapot. Pár órát pihentetjük, hogy a lapok megpuhuljanak, a tetejére porcukrot szórunk. Óvatosan szeleteljük.
Jó étvágyat!