Gesztenyés krémes, sütés nélkül

Imádod a gesztenyét, de szeretnél megbizonyosodni, hogy van élet a gesztenyepürén és a sült gesztenyén túl is? Akkor ezt a receptet feltétlenül ki kell próbálnod! – “Inom” receptje

Hozzávalók:

  • A tésztához:
    – 25 dkg kekszmorzsa
    – 50 dkg gesztenyemassza
    – 10 ml rumaroma (ízlés szerint)
    – 5 dkg margarin
  • A krémhez
    – 1 cs. vaníliás pudingpor
    – 4 dl tej
    – 20 dkg margarin
    – 10 dkg cukor
    – 500 ml habtejszín
    – 2 cs. vaníliás cukor
    – 1 cs. habfixáló

Elkészítés:

  • A pudingot elkészítjük, majd hűtjük.
  • A kekszet eldolgozzuk a gesztenyével, a margarinnal és a rumaromával, majd egy sütőpapírral bélelt tepsibe nyomkodjuk. (kb.25 x 35 cm)
  • A margarint habosra kavarjuk a cukorral, majd hozzáadjuk a pudingot.
  • Rásimítjuk a pudingos krémet a tésztára, majd a habbá vert tejszínt.
  • Reszelt csokival vagy kakaóval megszórva tálalhatjuk.

Ha ízlett, ajánlom a következő receptet is próbáld ki: http://magyarmorzsa.hu/csokikremes-kocka-andrea-konyhajabol/

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük