Einsteni óra…

Napi lélekmorzsa Einsteintől

Einstein egy nap órát tartott egy egyetemen. Az óra kezdetén az ősz professzor a táblához lépett és elkezdte felírni a kilences szorzótáblát:

1 x 9 =7
2 x 9=18
3 x 9 =27
4 x 9=36
5 x 9= 45
6 x 9=54
7 x 9=63
8 x 9=72
9 x 9=81
10x 9=90
A közönség az első pillanattól fogva észrevette, hogy az első szorzást elrontotta és nagyon kinevették az idős zsenit. Néhányan össze is súgtak:”biztos, hogy nem fog már az agya, mert öreg!” Ő azonban megfordult és ezt mondta a diákoknak:

“Tudom, miért nevetnek, de nem véletlenül rontottam el az első szorzást. Szeretnék megtanítani Önöknek egy nagyon fontos leckét: ez egy remek példa, hogy életük során mit fognak kapni az emberektől! Nézzék meg! Kilenc alkalommal jó eredményt írtam fel és csak egyetlen egyszer hibáztam. Hiába voltam az esetek 90 %-ban helyes, most mindenki csak arról az egy hibámról beszél, és ezért nevetnek rajtam.

A világ sohasem fogja elismerni, amit ezerszer jól csinálsz, mindig azzal fognak bántani, amit egyszer elrontottál. De ne engedd, hogy eltérítsenek a céljaidtól! Ne hallgass a kárörvendőkre, csak acélozd meg magad és menj tovább! Nem rajtuk múlik, eléred-e a célodat!”

Hatalmas taps tört ki a teremben és nagyon sokan elszégyellték magukat…

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük