Isten éltesse: Clint Eastwood 90 éves

Nem semmi, hogy telik a 90. születésnapja a legendás színésznek, és aktívabb, mint valaha…

A nyughatatlan sármőr

BAFTA/LA-díjas amerikai színész, Grammy-díjra jelölt zeneszerző, Oscar- és Golden Globe-díjas filmrendező és producer. Clint  Eastwood több mint 50 éve uralja mozdíthatatlan pozícióját Hollywoodban, mint a legnagyobb, még élő filmes legenda. A Piszkos Harry-féle spagettiwestern szerepekből hamar kinőtte magát, korunk három legnagyobb filmrendezője közé sorolják, a közelmúltban elhunyt Miloš Forman és Francis Ford Coppola mellett. Kora ellenére is aktív, idén januárban hazánkban is bemutatták legújabb rendezését a Richard Jewell balladáját.

A lelkes műgyűjtő hírében álló, szókimondásáról ismert, konzervatív nézeteket valló filmsztár mottója: “Mindenki hagyja békén a másikat.” A politikába is belekóstolt egy rövid időre: a nyolcvanas években – elunva a hivatásos politikusok korruptságát és tehetetlenségét – elindult lakóhelye, Carmel városka polgármesteri tisztségéért és meg is választották. Különböző kapcsolataiból több gyermeke született, közülük többen a művészi pályát választották.

Eastwood szerint a hosszú élet titka a testileg és szellemileg egyaránt tevékeny élet, azt vallja, hogy “méltósággal megöregedni az egyik legfontosabb képesség”. Idős kora ellenére még sok történetet szeretne elmesélni, néhány éve azt sem zárta ki, hogy visszatér a western műfajához.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük