Alappillérek a sikeres életmódváltáshoz

A fellángoló divathóbortok és a betarthatatlan kúrák helyett, kezdj bele ma az életmódváltásodba, melyet ha kitartóan végzel már sokat tettél egészségedért, és ha erre koncentrálsz észre sem fogod venni, de mintegy “mellékhatásként” leolvadnak rólad a kilók.

Természetesen fontos, hogy a nehéz, és kilátástalannak tűnő napokon is következetesen betartsd az életmódváltás kiemelt pontjait, és meglásd egyre könnyebben lendülsz át ezeken a napokon, és egyre ritkábban fog jelentkezni a kisördög, ami bele akar ismét csábítani a rosszba.

Sorsunk (és nem csak szerencsénk) kovácsa mi magunk vagyunk, tehát fogalmazzuk meg, írjuk le, hogy mit szeretnénk elérni. Természetesen fontos, hogy maradjunk a realitás talaján.

Nagyon fontos, hogy kitarts, és betartsd a fontos elemeket:

 1. Rendszeresség, tudatosság!
  táplálkozás terén: tartsuk be a többször, kevesebb szabályt, naponta próbáljunk legalább 5x, kisebb mennyiséget elfogyasztani
  – legalább óránként igyunk meg 1 nagy pohár mentes vizet, de ha többet fogyasztunk az csak előnyünkre válik
  – felmérések (és tapasztalatok:)) alapján a legnehezebb az édes ízről lemondani, és betartani, hogy ne fogyasszunk feleslegesen cukrot. De próbáljuk meg kiiktatni, helyette nagyon sok alternatíva létezik, pl. stevia – eritrit “negyedannyi” cukorhelyettesítő, ami utóízmentes termék, és kalóriamentes.
  – minden étkezéshez próbáljunk zöldséget fogyasztani, ezért is szokták sokszor ajánlani, hogy a fogyókúra elkezdéséhez legideálisabb évszak a nyár
  – igyekezzünk mi magunk elkészíteni ételeinket, így elkerülhetjük az ízfokozókkal, adalékanyagokkal dúsított ételeket. Próbáljunk sok zöldfűszert használni, így változatossá tehetjük ételeinket.
  – kerüljük a sok csodát ígérő bogyókat, mert azon kívül, hogy pár forinttól megfoszt minket, nem fog helyettünk lefogyni, ez sajnos kőkemény meló lesz nekünk

2. Mozgás
– Ne futással és 60 perces haladó aerobik órával kezdj, mert nem fogod bírni, és gyorsan fel fogod adni. Itt is fontos a rendszeresség. Kezdj el sétálni! Mindegy, hogy nagyvárosban, vagy kis falucskában élsz, sétálni tudsz, pénzbe nem kerül. Kezdetben 10 – 15 perc, és meg fogod látni, hogy pár nap múlva már igényed lesz rá, hogy elindulj, és egyre nagyobb távot megtegyél. Ha van kutyusod, újabb indok, hogy együtt elinduljatok, és felfedezzétek a környéket. Meglátod Morzsi nem fogja hagyni, hogy lazsálj, és diktálni fogja a tempót! 🙂

3. Kitartás
Senki nem mondta, hogy 1 hét alatt modell alkat leszel. Aki ilyet ígér, az csak le akar húzni anyagilag. Ne dőlj be! A fogyáshoz idő kell, a tartós fogyáshoz pedig még több. Az ideális, ha hetente 0.5 – 1 kg – ot sikerül lefaragnod. Amennyiben a fenti tanácsaimat betartod meglátod be fog indulni a várva várt súlyvesztés, és még a pénztárcád sem lesz laposabb!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük