Alakbarát almás krémes

Isteni almás krémes, mely nem zavar be a bikini-szezon közeledtével sem. Ne csak szemezz vele, készítsd el még ma!
Hozzávalók:
- 20 dkg finomliszt
- 20 dkg zabpehelyliszt
- 10 dkg vaj
- 1 ek. kókuszzsír
- 5 dkg eritrit – stevia cukorhelyettesítő (ízlés szerint)
- 1 cs. nyírfacukor vaníliás cukor
- 2 tojássárgája
- 1 ek. tejföl
- 1 cs. sütőpor
A hozzávalókból tésztát gyúrunk, majd folpackba csomagolva 1 órára hűtőbe tesszük.
Töltelék:
- ALMÁS
– 1.5 kg alma lereszelve (igény szerint héjával)
– cukorhelyettesítő (pl. eritrit, stevia, negyedannyi stb.)
– fahéj
Az almát az édesítővel és fahéjjal megpároljuk és hagyjuk kihűlni. Ideális előző este elkészíteni, de természetesen nem fontos. Amennyiben nagyon híg lenne egy kis darált kekszet tehetünk hozzá. - VANÍLIÁS KRÉM
– 3 db tojássárgája
– 1 ek. cukorhelyettesítő (vagy igény szerint)
– 2 cs. vaníliás nyírfacukor
– 3 ek. liszt (fele lehet zabliszt is, ha tovább szeretnéd csökkenteni a gyorsan felszívódó szénhidrátot)
– 4 dl tej
– 20 dkg vaj
– 10 dkg mascarpone
Elkészítése:
– A tojást a cukrokat, és a lisztet a tejjel csomómentesre kikeverjük, majd állandó keverés mellett lassú tűzön sűrű krémmé főzzük, és hagyjuk kihűlni.
– A vajat a mascarponéval habosra keverjük, és a kihűlt krémhez adva simára eldolgozzuk.
A lehűtött tésztát 3 részre osztjuk, lisztes felületen a tepsi méretére kinyújtjuk, majd a tepsi hátulján világosra sütjük. 170 fokon kb.20 perc.
Összeállítás:
– Az alsó lapra az almás töltelék kerül, ráfektetjük a második lapot, kicsit lenyomkodjuk és erre simítjuk a krémet, majd a harmadik lappal befedjük.
Ajánlott tepsiméret: 20 x 30 cm
Tipp: A tésztákat sokkal egyszerűbb 20 x 30 cm-re levágott sütőpapíron kinyújtani és azzal együtt a tepsi hátuljára emelve megsütni.
Isteni finom krémes süti, ne hagyd ki!
Jó étvágyat!