Alakbarát almás krémes

Isteni almás krémes, mely nem zavar be a bikini-szezon közeledtével sem. Ne csak szemezz vele, készítsd el még ma!

Hozzávalók:

  • 20 dkg finomliszt
  • 20 dkg zabpehelyliszt
  • 10 dkg vaj
  • 1 ek. kókuszzsír
  • 5 dkg eritrit – stevia cukorhelyettesítő (ízlés szerint)
  • 1 cs. nyírfacukor vaníliás cukor
  • 2 tojássárgája
  • 1 ek. tejföl
  • 1 cs. sütőpor

A hozzávalókból tésztát gyúrunk, majd folpackba csomagolva 1 órára hűtőbe tesszük.

Töltelék:

  • ALMÁS
    – 1.5 kg alma lereszelve (igény szerint héjával)
    – cukorhelyettesítő (pl. eritrit, stevia, negyedannyi stb.)
    – fahéj
    Az almát az édesítővel és fahéjjal megpároljuk és hagyjuk kihűlni. Ideális előző este elkészíteni, de természetesen nem fontos. Amennyiben nagyon híg lenne egy kis darált kekszet tehetünk hozzá.
  • VANÍLIÁS KRÉM
    – 3 db tojássárgája
    – 1 ek. cukorhelyettesítő (vagy igény szerint)
    – 2 cs. vaníliás nyírfacukor
    – 3 ek. liszt (fele lehet zabliszt is, ha tovább szeretnéd csökkenteni a gyorsan felszívódó szénhidrátot)
    – 4 dl tej
    – 20 dkg vaj
    – 10 dkg mascarpone
    Elkészítése:
    – A tojást a cukrokat, és a lisztet a tejjel csomómentesre kikeverjük, majd állandó keverés mellett lassú tűzön sűrű krémmé főzzük, és hagyjuk kihűlni.
    – A vajat a mascarponéval habosra keverjük, és a kihűlt krémhez adva simára eldolgozzuk.
    A lehűtött tésztát 3 részre osztjuk, lisztes felületen a tepsi méretére kinyújtjuk, majd a tepsi hátulján világosra sütjük. 170 fokon kb.20 perc.

Összeállítás:
– Az alsó lapra az almás töltelék kerül, ráfektetjük a második lapot, kicsit lenyomkodjuk és erre simítjuk a krémet, majd a harmadik lappal befedjük.
Ajánlott tepsiméret: 20 x 30 cm
Tipp: A tésztákat sokkal egyszerűbb 20 x 30 cm-re levágott sütőpapíron kinyújtani és azzal együtt a tepsi hátuljára emelve megsütni.

Isteni finom krémes süti, ne hagyd ki!
Jó étvágyat!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük